REMEMBER THE SAME OLD SCENE

dimecres, 24 de març del 2010

EL MEU PRIMER MONÒLEG



Com ja sabeu estic fent un taller de guió humorístic. És un taller molt amateur, però això sí, molt divertit.
D'aquí ha sortit un primer monòleg que, malgrat no ser res de l'altre món, em venia de gust compartir amb vosaltres


LA NEVADA DEL DIA 8 DE MARÇ


Va ser grossa la nevada del passat 8 de març a tot Catalunya. Concretament a Barcelona va haver-hi un col·lapse de mil dimonis. Molta gent no va poder tornar a casa a dormir.

Jo tinc un amic que, amb aquesta excusa, el tio va aprofitar per quedar amb unes amiguetes i passar tota la nit de farra. Sembla ser que va trucar a casa per dir que estava aïllat a la Ronda de Dalt i que passaria la nit al cotxe. Però el pobre, que no té massa llums (menys que les comarques de Girona) i sí uns quants cubates a sobre, va trucar a la seva dona desde la disco!!! És clar la dona no va empassar-se que aquella música tan forta era la ràdio del cotxe i que la va posar per no sentir-se sol... i menys que la noia que per darrera li deia amb veu sensual "carinyo" era la locutora. NO VINGUIS A CASA AQUESTA NIT NI CAP ALTRA! Va ser l'últim que va sentir pel mòbil....

Com deia, a les comarques de Girona, més acostumats a la neu, el problema va ser el tall elèctric. Ha hagut molta gent que durant força dies no ha tingut calefacció, ni llu, ni internet... Diuen que un noi jove va intentar suïcidar-se al no poder connectar-se al facebook. El paio pensava que tots els seu amics havien passat d'ell. Amics per anomenar-los d'alguna forma (ja sabeu allò de que ets més fals que un amic del facebook)... Una tragèdia

I aquesta tarda a les notícies han dit que una senyora de Riudellots de la Selva, ha perdut tota la carn que tenia al congelador... 2000 euros en carn!!! Això sí, ha insistit en que la carn, que compra a Ca la Paquita, era molt i molt fresca... Imagineu-vos que al descongelar-se, la vedella ha sortint topant contra tot el que s'ha trobat enmig... Pobra, sense cap i gelada és comprensible. El què és incomprensible és que li hagi demanat a la senyora una manta perquè la pobra no parava de tremolar... Sembla ser que fresca, la carn, ho era!!!

Total, un caos a tot Catalunya. Només el més joves han gaudit d'aquesta inclemència climatològica (s'han lliurat d'un parell de dies de cole).. i també el sr. Hereu, el nostre alcalde, que ara treu pit i diu que si escullen Barcelona pels Jocs Olímpics d'hiven, ja no necessitarem fer les proves als Pirineus, que amb els desnivells de Collserola, El Carmel i Vallvidrera en tenim més que suficient....

dijous, 11 de març del 2010

dilluns, 8 de març del 2010

dimecres, 3 de març del 2010

De com crear-li paranys a la ment..


Ahir vaig estar en una conferència molt interessant al CosmoCaixa.

Amb el títol "Màgia, trucs i enganys dins i fora de l'escenari", Stephens Macknik, director del Laboratori de Neurofisiologia del Comportament, Barrow Institute, Phoenix (EUA) i Miguel Ángel Gea, il·lusionista, Madrid, ens vam fer passar una estona divertida però sobretot molt i molt interessant.

Amb el rerafons de l'il·lusionisme i la màgia, el professor Macknik va explicar els mecanismes neuronals que es posen (o es desconnecten) en marxa durant un truc de màgia.

Els mags i il·lusionistes s'aprofiten que el nostre cervell no pot centrar la seva atenció en massa coses a la vegada. Sempre hi ha massa informació a la nostra escena visual.... i tot i que aquesta atenció selectiva és bona i adaptativa, als professionals de la il·lusió els hi serveix per engatussar-nos de moltes formes.

Estudis de visió, percepció i atenció en el laboratori durant diversos trucs de màgia consoliden aquesta hipòtesi...

Una conferència interessant, planera (perquè arribès a tots els públics) i divertida (d'això es va encarregar el senyor Gea)

Us recomano les conferències que es fan al CosmoCaixa, molt interessants i gratuites. Les properes:


-Realitat virtual: La il·lusió del cos.
14/04/10 a les 19h

-Percepció cerebral de la bellesa.
Camilo José Cela Conde i Jorge Wagensberg
26/05/10 a les 19h